הסוף לממולאים מעייפים!

תערוכות וירטואליות בעולם

הקורונה לימדה את כולנו לעשות דברים "מחוץ לקופסה". יותר נכון – לעשות את זה מתוך הקופסה של הבית שלנו, אך מחוץ לגבולות החשיבה הרגילים שלנו. נפתחו אינספור קורסים אונליין, ספקי שירותים שונים הבינו את הקסם שבהעברתם רוב הפעילות שלהם למרחב הווירטואלי,וניתן להפיק מכך תועלת רבה גם בלי קשר למגפת הקורונה, אלא להיחשף ליותר מידע מועיל מדי יום. כולנו הבנו שאפשר ללמוד ולחקור כל תחום בעולם, וכל מה שדרוש לנו בשביל זה, זה שלושה דברים:

  1. זמן פנוי
  2. יכולת ריכוז (לא מובן מאליו!)
  3. אינטרנט מהיר ואיכותי

כדאי לצרף לטיול הוירטואלי במוזיאונים את כל המשפחה, כי יש לכך המון יתרונות.

למה להשקיע את הזמן והמאמץ בהבנת האמנות העולמית?

מדובר באמצעי לביטוי עצמי שקיים מתחילת הזמנים (הציורים במערות האדם הקדמון, זוכרים?) – ולמרות שהופיעו עוד אינספור דרכים להמחיש את הקיום שלנו, באמצעות מוזיקה, תיאטרון, כתיבה, צילום, אנימציה וכו’ – הבסיס הוא תמיד דומה, משהו שנובע מתוך פנימיותו של האדם ומומחש באמצעות משיכות צבע. למרות כל הקדמה הטכנולוגית, בתהליך הזה עדיין יש משהו עמוק ואלוהי.
מעבר לגישה הפילוסופית, אמנות תפקדה לאורך זמן כראי ההיסטוריה, כך שניתן ללמוד רבות על העבר באמצעות התבוננות מעמיקה בציורים מאותן תקופות. בנוסף, ההבנה של הסגנונות מאפשרת התפתחות אישית אדירה שמצידה תורמת גם ליכולת לנתח מידע, סגנונות ופיתוח כישורים חשובים נוספים.

אז לאחר שהחשיבות של האמנות הובהרה לנו, ובהנחה שהצלחנו לשכנע גם את שאר בני הבית שהם פשוט חייבים להתחיל להתמצא בין הסגנונות השונים, להלן היעדים הווירטואליים האהובים והפרקטיים ביותר לצפייה באמנות.

ראוי לציין שמגוון רחב של מוזיאונים נגיש באפליקציית ART & CULTURE של גוגל המבוססת על מציאות רבודה והמעניקה חוויה מיוחדת במינה של סיור במוזיאונים בכל רחבי העולם מבלי לצאת מהבית. אז אם אתם כבר מרגישים את תאי המוח שלכם מתים אחד אחר השני מרוב צפייה בנטפליקס – זה הפיתרון שלכם.

תערוכות וירטואליות נבחרות הזמינות כעת ללא תשלום

מוזיאון ייווא (המכון למחקר יהודי)

נוסד ב-1925 בווילנה ונמצא כיום בניו יורק. המוזיאון מציג תערוכה ווירטואלית מקסימה של סיפור יהדות מזרח אירופה דרך סיפורה של נערה יהודית. התערוכה משלבת אנימציה וצילומים של פריטי המוזיאון ומתאימה לחוויה היסטורית המתאימה למגוון רחב של גילאים (מקסימום תצטרכו לתרגם מעט את האנגלית).

מוזיאון האמנות העכשווית בבנגקוק

מוזיאון למיטיבי לכת שמעוניינים להיחשף לאמנות מתרבות קצת שונה ומיוחדת, אך כזו שבטוח תפתח לכם את הראש ותגרום לכם לשוט על כנפי הדימיון.

מוזיאון אורסיי בפריז

במסגרת התערוכות הוירטואליות של גוגל המורכבות על בסיס מפות גוגל ניתן להרגיש כאילו שאתם מבקרים במוזיאון עצמו ממש!

הלובר בפריז

כנראה המוזיאון המפורסם ביותר בעולם, ואתם יכולים ליהנות ממגוון רחב של יצירות אמנות במסגרת הסיורים הוירטואליים שמציע האתר הרשמי של המוזיאון.

ואם התעייפתם מיצירות אמנות גרידא, אפשר לבקר גם בביקור במוזיאון הטבע בלונדון שיעניק הצצה לעולם הטבע.

לסיום – המלצה על אפליקציה שתעניק הצצה לעולם האמנות מדי יום

אם אתם מעוניינים להפוך את האמנות לחלק בלתי נפרד מחייכם – ניתן להתקין את אפליקציית DAILY ART המאפשרת לראות מדי יום יצירות חדשות ומיוחדות ברזולוציה גבוהה, וכן לקרוא תכנים מעניינים באנגלית אודות האמנים ויצירותיהם. האפליקציה חינמית, ובאמצעות תשלום צנוע מאוד עבור גרסת פרמיום, ניתן ליהנות מאפשרות לראות את כל הארכיון של כל הימים, ולהמשיך לספוג עוד ועוד אמנות ויופי לחיינו.