הסוף לממולאים מעייפים!

10 מתכונים קלילים לארוחות שילדים אוהבים

היום היה סיוט, אתם רק משתוקקים כבר להרים את הרגליים, אבל יודעים טוב מאוד שכדי להשיג את השקט המיוחל – צריך קודם להאכיל את הזאטוטים. במקום להיכנס לסרטים או להתחיל לחפש מתכונים מורכבים באינטרנט, אספנו בשבילכם כמה מתכונים פשוטים ביותר שאפשר להכין מהמצרכים הבסיסיים ביותר, ושניתן גם לשלב עם תוספות משלכם, כך שתרגישו חופשי לגוון.

פשטידת גבינות ופטריות

מה זה בעצם פשטידה? ביצים, קצת קמח (או חלופות ללא גלוטן) עם… כל דבר בערך! ברוקולי, תירס, טונה, הכל הולך. אפשר אפילו לאסוף את כל השאריות ולזרוק לבלילה. כל דבר יוצא מושלם עם קצת ביצים, אבקת אפייה וקמח. לדוגמה: גבינות מגורדות עם גבינות לבנות רכות עם פטריות (אפילו מקופסת שימורים, הכל הולך!) שיהיה נעים בבטן. מערבבים, יוצקים, שמים בתנור ב-180 מעלות לחצי שעה, או עד שהקיסם יוצא יבש כשמכניסים אותו לתבשיל – ונהנים!

מלווח ממולא

עוד מתכון אוניברסלי. משתמשים בעלי הבצק המוכנים מהסופר (כמובן), שוברים ביצה ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים גבינת סקי, קוטג’, מוצרלה, גבינה צהובה מגורדת – יוצקים חצי מהביצה. ניתן להוסיף תירס, טונה או כל דבר אחר שאוהבים . מניחים את הבלילה במרכז אחד העלים, שמים את השני למעלה, מהדקים את הקצוות (שימו לב שהבלילה לא גולשת החוצה), מורחים את מה שנותר מהביצה, ודוקרים את החלק העליון במזלג (כדי שהאוויר ייצא בזמן האפייה). שמים לתנור לחצי שעה ב-180 מעלות ושהילדים יריבו מי יקבל חלק גדול יותר. אם יש הרבה ילדים – עושים את אותו הדבר פעמיים.

קציצות טונה

אם לא רוצים להסתבך עם בשרים – אפשר לעשות קציצות משימורי טונה. קלי קלות!
מסננים את הטונה מהשמן, קוצצים דק-דק בצל ומגרדים גזר על הפומפייה הקטנה. מערבבים עם ביצה ופירורי לחם. מומלץ להוסיף קצת משמן הטונה כדי שלא יהיה יבש. עושים את הכדורים, מניחים נייר אפייה משומן ואופים חצי שעה בחום 180 מעלות.

תפוחי אדמה ממולאים

מתכון נוסף שאפשר לשלב בו כל דבר שנשאר במקרר, והבונוס! לא צריך לקלף את תפוחי האדמה. שוטפים היטב, חותכים לחצי וחותכים קצת את הבפנוכו כדי שתהיה גומחה להוספת הדברים. מה אפשר להוסיף? טונה מעורבבת בביצה, גבינות, שמנת עם פטריות, עלי ברוקולי, קישואים על שמנת. בקיצור, תפגינו יצירתיות ואל תשכחו שעגבניות, שמנת וגבינה צהובה הופכים כל מתכון למושלם לילדים.

חביתה עם גבינה

טוויסט לחביתה הקלאסית – מוסיפים לביצים המקושקשות גבינה מגורדת וכך מטגנים. תוספת קטנה שעושה את ההבדל הענק!

ארוחת ערב מושלמת ופשוטה שילדים אוהבים

חביתה בלחמניה

שילוב בין פרנץ’ טוסט לבין חביתה. קיימת אגדה שהגיבורים האמיצים ביותר מכינים מנה זו בטוסטר רגיל. לוקחים לחמניה גדולה, יוצרים בה חור עגול ולתוכו יוצקים החביתה. מטגנים או מחממים בטוסטר עד שהביצה מתקשה. זה סנדוויץ’? זה טוסט? זה חביתה? לא יודעים, לא מעניין, לאכול ולישון!

נקניקיות "עכביש"

כן-כן, זה הטריק הזה שאנחנו רואים באינטרנט – לחתוך נקניקיות, להכניס לתוכן בזהירות כמה קשי פסטה ואז לבשל. כדי להפוך את זה לכיף יותר, תנו לילדים להתעסק עם החדרת הפסטה לקציצה (זה מפתח מוטוריקה עדינה וכל זה). מבשלים במים ממולחים ולא לשכוח קטשופ.

 

פרנץ’ טוסט רוסי או פנקייקים לעצלנים

דוברי רוסית מכירים את המתכון הזה בתור "גרנקי". מה עושים? פשוט מאוד. מערבבים ביצה בקערה שטוחה, טובלים בה פרוסות לחם עד שהוא נספג, אך לפני שהוא מתפרק. מטגנים משני הצדדים (אפשר בחמאה, או בשמן חמניות). מפזרים מעל קצת סוכר חום ואוכלים עם תה חם.

פלטת ירקות מוקרמים

גבינה צהובה משפרת הכל. קחו מארז ירקות קפואים (קישואים, חצילים, תירס, שעועית, ברוקולי – מה שאוהבים), משכו אותם בתערובת שמן זית עם תבלינים אהובים, וגרדו גבינה צהובה מעל (כדאי להוסיף כמה פרוסות עגבנייה, כך שזה יזכיר פיצה!). חצי שעה בתנור והאוכל מוכן. אפשר לאכול כמו ברברים ישר מהתבנית כדי לא ללכלך כלים.

שיבולת שועל

מי אמר שזה רק לארוחות? דייסה דקה מתבשלת בדיוק חמש דקות: כוס מים + כוס חלב על כל כוס פתיתי שיבולת שועל, מוסיפים קצת מלח ומערבבים עד שהדייסה מסמיכה. להעשרת הטעם אפשר להוסיף דבש, צימוקים או חמוציות יבשות.

ואם המצב ממש קשה – תמיד אפשר לזרוק שקית פופקורן למיקרו, סביר להניח שהילדים לא יתנגדו. בתאבון לכולם!

פופקורן לארוחת ערב ורעיונות אחרים לאימהות עסוקות
פופקורן לארוחת ערב וארוחות פשוטות, אך מזינות יותר – כל המתכונים השווים ביותר בפנים.