שנת הקורונה הביאה לנו המון אתגרים שונים ומגוונים, אך אחד המורכבים ביותר הם ללא ספק ההיבט הכספי. רבים איבדו את העבודה, אחרים נאלצו להישאר הרבה יותר בבית, מה שהביא לבזבוזים שנבעו משיעמום בלבד. משפחות רבות נאלצו לפנות לעזרה בתשלום כדי להצליח להתמודד עם הילדים נטולי המסגרות. בשורה התחתונה, רבים מאיתנו יוצאים מהמשבר הזה עם מינוס אדיר בבנק. החדשות הטובות? זו יכולה להיות הזדמנות ללמוד כמה דברים על ניהול פיננסי נכון. וכאן אנחנו ניתן לכם 21 טיפים זריזים שיעזרו לכם לחסוך מאות, או אולי אפילו אלפי שקלים בחודש (תלוי מה היה היקף ההוצאות שלכם מלכתחילה), ובלי להרגיש יותר מדי מקופחים. מוכנים? בואו נתחיל!
רשימת קניות מסודרת
פחות קניות אימפולסיביות – תרכיבו רשימה מסודרת של מוצרי מזון שתרכשו בחנות, ואל תקנו שום דבר מעבר לכך. אם לא חשבתם על זה בבית – סימן שאתם לא צריכים את זה. וכדי לנהל טוב יותר את הפיתויים, אפשר גם לנסות לעשות את הקניות אונליין בלבד.
בטלו תשלומים אוטומטיים ותבדקו הוראות קבע
בדיקה מעמיקה בהוצאות האשראי, נתוני הבנק והכרטיסים הדיגיטליים שלכם תאפשר לכם לאתר תשלומים לא ידועים או מנויים שאתם לא באמת משתמשים בהם. סכומים קטנים מצטברים!
ותרו על מותגים
אנחנו מניחים שאתם לא קונים פראדה או שאנל – מעבר למותגי היוקרה שגם ככה לא בהישג ידינו, המותגים הם פחות או יותר אותו הדבר. בחרו לקנות בגדים בחנויות פשוטות ועל תשלמו יותר על בגד באותו סגנון ומאותו בד רק בגלל שם אחר שכתוב על התווית.
כבלים ולווין – שלום ותודה!
אין זה סוד שהכבלים והלווין עולם הרבה, אם כבר – עדיף לשלם על אינטרנט ונטפליקס ולהסתפק בכל המידע האדיר ששני אלה מעניקים לנו. חיסכון של כמאתיים שקל בחודש.
קופות חיסכון אוטומטיות
אם ננסה לחסוך את מה שנשאר בסוף החודש – לא יישאר שום דבר. זהו טיפ של מומחים פיננסיים רבים. קודם כל משלמים את ההוצאות הבסיסיות (דירה, חשבונות), אחר כך סוגרים את הסכום שהחלטתם לחסוך (כ-10% מסך ההכנסות), וכל השאר מתחלק במה שנותר.
חסכו בחשמל
באמצעות מוצרי בית חכם, נורות חכמות ובקרה עצמית ניתן להפחית בצורה משמעותית את עלויות החשמל. אם רוצים להשקיע עוד יותר, ניתן לנתק את המכשירים מהחשמל כשלא משתמשים בהם.
בטלו הרשמות לרשימות תפוצה
אם אתם שואפים לצאת מהמינוס – יש להמעיט ברכישות לא מתוכננות, והאי-מיילים המודיעים לנו על מבצעים הם אחד מהפיתויים שעדיף להימנע מהם בכל מחיר.
בדקו את הביטוחים שלכם
ביטוח שזה אחד מהדברים המסתוריים שכדאי לבדוק לעתים כדי לוודא שהתעריפים שלכם הגיוניים – כולל עלויות הניהול. התייעצו עם הסוכן שלכם כיצד ניתן לחסוך בעלויות הביטוח.
תאכלו בבית – ותביאו אוכל מהבית
הרגל שגם חוסך כסף וגם עוזר לאכול בריא יותר, בגלל שיש לכם שליטה קבועה על מה שאתם אוכלים.
בקשו הנחות ושלמו במזומן
במקומות רבים יש הנחות לחיילים, סטודנטים, גימלאים, חברי מועדון שונים, בוגרים של מוסדות כאלה ואחרים – לפעמים פשוט כדאי לשאול. במקומות שבהם אפשר להתמקח, תשלום במזומן יכול להיות תמריץ נוסף לעשות לכם הנחה.
נצלו את החסכונות שלכם לפנסייה
אם אתם שכירים – אתם יכולים לבדוק את התנאים שלכם ולברר (שוב) האם ניתן למקסם את הסכומים שכבר יש לכם, כולל השקעות פיננסיות שיעזרו לכם לצאת לפנסיה בכבוד. במידה ואתם עצמאים, ניתן לשקול להעלות את ההפקדות שלכם על מנת שיהיו הוצאה מוכרת במס.
תשלמו פחות על הסלולר
י
בדקו את החבילה שלכם, נסו להתמקח ולקבל אפשרות זולה יותר – או תעברו לחברה שמציעה עכשיו את מחיר הנמוך ביותר. במצטבר מדובר במאות שקלים לשנה. כדאי גם לבדוק האם אתם מנצלים את חבילת הגלישה שלכם, ואם לא – להפחית אותה. וכמובן שאין לעבור את מכסת החבילה כדי לא לשלם יותר.
נסו לעשות "צום" קניות
בתור אתגר אישי – נסו שלא לקנות שום דבר מעבר לצרכים הבסיסיים שלכם. אולי שבוע, אולי חודש, או כמה שתחזיקו מעמד. זה יכול לגלות בכם היבטים חדשים בעצמכם שלא הכרתם.
עשו הכל בעצמכם
קצת יצירתיות – רוצים לשפץ את הבית? נסו לעשות את זה לבד ובעזרת חברים. זקוקים לריהוט חדש? מצאו משהו בחוץ ותשדרגו. תנסו להשתכלל ולצאת מאזור הנוחות.
התרחקו מבתי הקפה
להזמין קפה בארומה זה חלק מחיי היומיום של רבים מאיתנו – אך מדובר בסכומים מצטברים, וסכומים לא קטנים. נסו להחליף את זה בקפה בתרמוס מהבית. חסכון בקלות יחסית.
השאילו ספרים מהספרייה
מי שאוהב לקרוא נוטה לצאת למסע קניות פזרני מאוד בחנויות הספרים, למרות שאת רוב הספרים נקרא רק פעם אחת. ולשם כך אפשר להשתמש בשירותי הספרייה – יותר זול וגם יותר אקולוגי.
חופשה בהחלפה
יעדים רבים לא נגישים בשל הקורונה (וגם לא מומלץ לטוס לחו"ל), והמלונות בארץ לא זולים. אפשרות נוספת לצאת להתאוורר היא באמצעות חופשה בהחלפה – אתם נותנים למשפחה אחרת את הגישה לבית שלכם וממליצים להם על מקומות מעניינים לבקר בהם באזור, והם עושים את אותו הדבר עבורכם. שינוי אווירה, בית חדש וכל זה – ללא עלות כמעט.
אל תפספסו את כרטיסי ההנחה ותווי הקנייה שלכם
תעשו בדק בית מקיף בארנק ואם יש לכם כרטיסים או גיפטקארדים – דאגו להשקיע אותם בדברים שאתם צריכים (כדאי לתכנן זאת מראש ולא לבזבז את הכספים סתם).
עשו חישוב מחדש של המשכנתה שלכם
סעיף גדול בהוצאות של משפחות רבות בארץ – זה תשלומי המשכנתה. לא כולם יודעים שלאחר מספר שנים ניתן להגיש לבנק בקשת בדיקה של תנאי התשלומים ולקזז אותם באופן משמעותי. הבנק לא ידאג לכם אם לא תדאגו לעצמכם.
תמכרו את כל מה שכבר לא משמח אתכם
לפי שיטתה של מרי קונדו – אנחנו צריכים דברים שימושיים, או דברים שמביאים לנו אושר. בדק בית מהיר יכול למצוא עבורנו המון דברים שתופסים מקום, מעלים אבק וכבר לא מביאים לנו שום אושר. אם תמכרו דברים אלה במחירי מציאה – גם תרוויחו קצת וגם תפנו מקום בבית, וזה תמיד טוב להוויי הכללי.
איזה מהטיפים האלו הוא היעיל ביותר? מה מהם פשוט בלתי אפשרי מבחינתכם? כתבו לנו!